Sportclubs sparen meer dan € 2.000,- met statiegeld

Sinds de invoering van statiegeld op kleine plastic flessen kunnen sportclubs zich aanmelden als innamepunt. De opbrengst die sportclubs hiermee ophalen mogen zij in de eigen club steken. Al bijna 3.000 sportclubs zijn innamepunt en sommigen sparen zelfs meer dan € 2.000,- per jaar!

Bewustwording creëren bij leden
Jaarlijks gaan in Nederland zo’n 900 miljoen kleine plastic flessen over de toonbank. Nog steeds belanden flesjes als zwerfafval in het milieu. Om dit te verminderen, is statiegeld op kleine plastic flessen ingevoerd. Sportclubs spelen een belangrijke rol in het aanmoedigen van consumenten om statiegeld flessen in te leveren en bewustwording te creëren onder de jeugd. Vanaf 1 april 2023 is er ook een landelijk dekkend, consumentvriendelijk statiegeldsysteem voor blikjes operationeel.

Doe je mee?
Sportclubs die zich ook willen aanmelden als innamepunt, kunnen zich via onderstaande stappen registreren bij Statiegeld Nederland en gratis donatiebakken en communicatiemateriaal bestellen. Gescheiden inzameling is goed voor de clubkas én het milieu.

Aanmelden als innamepunt
Registreer je via de website van Statiegeld Nederland als innamepunt. Na registratie ontvang je van Statiegeld Nederland bericht over het bestellen van de gratis donatiebak(ken) en het communicatiemateriaal. Op de website vind je een video over het aanmeldingsproces. 

Zo werkt het inzamelen
Interesse en wil je meer weten over hoe het inzamelen werkt? Lees dan verder in dit informatiedocument van Statiegeld Nederland.