Rondetafel­gesprekken

Als bestuurder van een gymsportclub kan het prettig zijn om andere bestuurders uit de regio te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Sparren over actuele onderwerpen, ideeën delen én je sportnetwerk uitbreiden. De accountmanagers van de KNGU faciliteren graag een rondetafelgesprek in jouw regio.

Voor wie?
Voor bestuurders van gymsportclubs die lid zijn van de KNGU en open staan om met andere bestuurders in gesprek te gaan, ideeën te delen en de samenwerking in de regio te versterken.

Hoe organiseer ik een rondetafelgesprek?
Als je interesse hebt om een rondetafelgesprek te organiseren in jouw regio, vul dan onderstaande formulier in. Jouw accountmanager neemt vervolgens contact met je op. Met de accountmanager bespreek je welke clubs je bij het gesprek wil betrekken en wat de onderwerpen zijn die jij op de agenda wilt zetten. Samen met de accountmanager benader je de clubs uit de regio. De organiserende club regelt een vergaderlocatie.

De rol van de accountmanager
De accountmanager zal voorafgaand aan het rondetafelgesprek contact opnemen met de betreffende clubbestuurders en de agenda opstellen en mailen. De accountmanager zal de taak van gespreksleider op zich nemen.

Werkvorm rondetafelgesprek
Een rondetafelgesprek is een open gesprek waarin gezegd kan worden wat gezegd moet worden met als doel de onderlinge communicatie en samenwerking te versterken. Geen debat of discussie maar een dialoog.

Het doel van het rondetafelgesprek is te komen tot meer inzicht. Om tot inzicht te komen is gelijkwaardigheid van de gesprekspartners nodig en moeten gesprekspartners zich open en kwetsbaar (durven) opstellen. Door deze houding en door het vertrouwen in de intentie en competentie van de gesprekspartners, kunnen alle deelnemers leren en hierdoor komen tot nieuw inzicht.

De duur van een rondetafelgesprek is ongeveer twee uur. Het maximaal aantal deelnemers is twaalf personen.

In het zuiden staken zeven clubs de koppen bij elkaar tijdens een rondetafelgesprek. De insteek: kennis delen, luisteren en advies vragen. In dit artikel lees je hoe de voorzitter van Dynamo Roosendaal deze rondetafelsessie heeft ervaren

Aanvragen
Gegevens invuller