Verzekeringen

De KNGU voorziet, vanuit de door clubs betaalde contributie, in een aantal voor clubs belangrijke verzekeringen. Daarmee zijn alle leden van de KNGU op collectieve basis (aanvullend) verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid en voor ongevallen. Daarnaast kunnen verenigingen via de KNGU tegen een gereduceerd tarief een bestuursaansprakelijkheidsverzekering afsluiten (scroll naar beneden voor meer informatie).

Om je als club beter van dienst te zijn hebben wij besloten de advisering en schadeafhandeling vanuit de KNGU in handen te geven van een intermediair. Meijers Assurantiën is daarmee ons contactpersoon voor het verzekeringspakket.

Clubs kunnen in het geval van vragen over de verzekeringen alsmede lopende aansprakelijkheidsschades en nieuwe schademeldingen contact opnemen met:

Meijers Assurantiën
Raymond van Calster
R.vanCalster@meijers.nl
 
Telefonisch contact kan rechtstreeks met:
Desiree Bernardi
020 504 2745

Bestuursaansprakelijkheidsverzekering

Alle leden van de KNGU zijn op collectieve basis via Meijers Assurantiën verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid en ongevallen. Daarnaast kunnen verenigingen via de KNGU tegen gereduceerd tarief een Bestuursaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Ben je bestuurder bij een club? Bescherm dan je privévermogen. Sluit nu via de KNGU tegen speciaal tarief, à € 79,50 per jaar, een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af.

Hoe kan ik mijn bestuur aanmelden? 
Een voorwaarde om deel te nemen is het lidmaatschap van de KNGU. Heb je interesse? Mail een scan van dit ondertekende formulier naar serviceteam@kngu.nl.

Verzekeringen in coronatijd 

Nu er weer buiten mag worden gesport, komt vanuit de clubs geregeld de vraag over aansprakelijkheid naar voren. Hiervoor geldt vanuit de aansprakelijkheidsverzekering het volgende:

" Dekking van de verzekering is akkoord voor buitenoefeningen gericht op conditie en spierontwikkeling. Ook als gebruik wordt gemaakt van middelen die al buiten aanwezig zijn, zoals toestellen in parken."