Verzekeringen

De KNGU voorziet, vanuit de door clubs betaalde contributie, in een aantal voor clubs belangrijke verzekeringen. Daarmee zijn alle leden van de KNGU op collectieve basis (aanvullend) verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid en voor ongevallen. Daarnaast kunnen verenigingen via de KNGU tegen een gereduceerd tarief een bestuursaansprakelijkheidsverzekering afsluiten (scroll naar beneden voor meer informatie).

Om je als club beter van dienst te zijn hebben wij besloten de advisering en schadeafhandeling vanuit de KNGU in handen te geven van een intermediair. Meijers Assurantiën is daarmee ons contactpersoon voor het verzekeringspakket.

Clubs kunnen in het geval van vragen over de verzekeringen alsmede lopende aansprakelijkheidsschades en nieuwe schademeldingen contact opnemen met:

Meijers Assurantiën
Raymond van Calster
R.vanCalster@meijers.nl
 
Telefonisch contact kan rechtstreeks met:
Desiree Bernardi
020 504 2745

Bestuursaansprakelijkheidsverzekering

Alle leden van de KNGU zijn op collectieve basis via Meijers Assurantiën verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid en ongevallen. Daarnaast kunnen verenigingen via de KNGU tegen gereduceerd tarief een Bestuursaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Ben je bestuurder bij een club? Bescherm dan je privévermogen. Sluit nu via de KNGU tegen speciaal tarief, à € 79,50 per jaar, een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af.

Hoe kan ik mijn bestuur aanmelden? 
Een voorwaarde om deel te nemen is het lidmaatschap van de KNGU. Heb je interesse? Mail een scan van dit ondertekende formulier naar serviceteam@kngu.nl.

Verzekeringen in coronatijd 

We zijn ons bewust van de vele vragen die ontstaan door het deels aanbieden van sport in de buitenruimten. De KNGU heeft contact gezocht met de verzekeraar en gesteld is het volgende: 

“Dekking is akkoord voor buiten sporten indien het sporten is gericht op conditie- en spierontwikkeling. In principe vallen hier de oefeningen onder die ook binnen uitgevoerd worden op de desbetreffende toestellen.  

Maak gebruik van gecertificeerde materialen en toestellen die al buiten aanwezig zijn. Deze toestellen laat de gemeente namelijk periodiek controleren en hebben het keurmerk van de stichting Consument & Veiligheid.  
 
Wil je toestellen gebruiken die normaal gesproken in de gymzaal staan, beperk je dan tot toestellen die niet verankerd hoeven te worden. Ook is het belangrijk dat je leden laat sporten op gekeurde toestellen. Particuliere toestellen zoals een zelf in elkaar gezet rekstok of tuintrampoline brengen te veel risico's met zich mee en vallen niet onder de dekking van de verzekeringen die vanuit de KNGU zijn afgesloten.” 
 
Neem bij twijfel contact op met onze intermediair Meijers Assurantiën via 020-504 2745

Check ook de FAQ pagina voor andere vragen over buiten sporten.