Sporters

Turner Bletterman neemt afscheid

Turner Michel Bletterman (28) heeft besloten om te stoppen met turnen. Bletterman vindt het tijd om een nieuwe weg in te slaan. Die nieuwe weg begint voor de Leeuwarder letterlijk op ‘zee’: Bletterman start namelijk met de opleiding tot Matroos Binnenvaart. Binnenkort gaat hij als onderdeel van de opleiding aan boord van een schip dat onder andere door Nederland, België, Duitsland en Luxemburg zal varen.

Lees meer

AVG, hoe zit het ook alweer? 

Mag een podiumfoto nu wel of niet en kan de foto op de site van de club? Mogen ouders ook foto’s en video’s maken? De AVG roept nog steeds vragen op. We zetten het voor je op een rijtje.

Lees meer

Eerste Your Stage event in Schiedam

Op 9 november vond voor het eerste een Your Stage event plaats in Schiedam. Met maar liefst 160 deelnemers, verspreid over 13 groepen en een variatie aan deelnemers tussen de 6 en 60 jaar oud werd het een fantastische avond.

Lees meer

Evenement A Touch of Gold stopt

Het sportevenement A Touch of Gold sluit in de huidige vorm onvoldoende aan bij onze ambities voor de komende jaren. Dit betekent dat we (voorlopig) afscheid nemen van dit eindejaarsspektakel.

Lees meer

Jumpsquare Group nieuwe partner KNGU

Jumpsquare Group verbindt zich vanaf nu aan de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). De Europese marktleider op het gebied van indoor trampolineparken en de sportbond slaan de handen ineen om trampoline-plezier te bevorderen én veilig springen verder onder de aandacht te brengen.

Lees meer

Schmidt twaalfde in meerkampfinale EK

TeamNL-turner Casimir Schmidt heeft de twaalfde plaats behaald in de meerkampfinale van de EK turnen in Polen. De Hoofddorper kwam na een stabiele meerkamp tot een totaal van 82.098 en verbeterde zich daarmee ruim ten opzichte van de kwalificaties (80.431).

Lees meer

Bondscoaches maken EK-startvolgorde bekend

Bondscoaches Bram van Bokhoven en Gerben Wiersma hebben de startvolgordes voor de EK turnen in Polen bekendgemaakt. De Nederlandse heren komen bij de EK in actie tijdens de eerste en derde subdivisie, de dames in subdivisie een en vier.

Lees meer

Goud voor Zonderland in Baku

Turner Epke Zonderland heeft bij de World Cup in Baku goud gewonnen aan het onderdeel rekstok. Met 14.633 punten bleef hij Tin Sribic, de wereldkampioen van 2017, voor. Srbic behaalde 14.600 punten.

Lees meer

Nederlandse EYOF-ploeg bekend

De Nederlandse ploeg voor het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Baku is bekend. De KNGU vaardigt vier sporters af om deel te nemen aan dit internationale multisporttoernooi.

Lees meer