Sporters

De zomer door met AirTrack Factory

Het duurt niet lang meer en dan start de zomervakantie. Net nu je weer lekker aan het sporten bent bij je club. Om te kunnen blijven bewegen in de vakantie en het sporten thuis nóg leuker te maken, heeft onze partner AirTrack Factory iets bedacht. 

Lees meer

Maand van de livestream

De hele maand juni geniet je van gymsport op je beeldscherm. In samenwerking met Rotterdam Topsport wordt het Topsportcentrum Rotterdam omgetoverd tot wedstrijdhal voor onze TeamNL sporters. Kijk via een gratis livestream mee met de wedstrijden.

Lees meer

De binnensport mag weer open

Tijdens de persconferentie van dinsdag 11 mei, kregen wij voorlopig goed nieuws voor de binnensport. Vandaag is bevestigd dat wij vanaf woensdag 19 mei weer deels naar binnen mogen.  

Lees meer

Selectie EK turnen bekend

Bondscoach Bram van Bokhoven heeft de selectie bekendgemaakt die Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de Europese kampioenschappen turnen. Het Zwitserse Bazel is van 21 t/m 25 april het strijdtoneel voor dit EK.

Lees meer

Gerben Wiersma stopt als bondscoach turnen dames

Gerben Wiersma stopt per direct als bondscoach van het Nederlands vrouwen turnteam. Wiersma is sinds 2008 in dienst van de KNGU, waarvan de laatste acht jaar als bondscoach. De taken van Wiersma zullen tot aan de Spelen van Tokio worden overgenomen door Bram van Bokhoven, die op dit moment ook bondscoach van het herenteam is. Van Bokhoven is al sinds 2006 werkzaam bij de KNGU.

Lees meer

KNGU leden gezicht van Jump Fit

Onze partner JumpSquare introduceert een nieuw Jump Fit programma én de gezichten zijn KNGU leden; tweemaal reden voor een interview met de 'modellen voor één dag'. Lees hier het gesprek met Yoni en Elke. Fanatieke turnsters die reageerden op de oproep en voordat ze het wisten op een professionele shoot stonden.

Lees meer

Streep door wedstrijdseizoen 2020-2021

Met pijn in het hart is besloten om een streep te zetten door het officiële wedstrijdseizoen 2020-2021. De ontwikkelingen rondom het coronavirus houden ons nog altijd allemaal in de greep en op korte termijn is er helaas geen zicht op versoepelingen. Lees hier het bericht.

Lees meer

Turner Bletterman neemt afscheid

Turner Michel Bletterman (28) heeft besloten om te stoppen met turnen. Bletterman vindt het tijd om een nieuwe weg in te slaan. Die nieuwe weg begint voor de Leeuwarder letterlijk op ‘zee’: Bletterman start namelijk met de opleiding tot Matroos Binnenvaart. Binnenkort gaat hij als onderdeel van de opleiding aan boord van een schip dat onder andere door Nederland, België, Duitsland en Luxemburg zal varen.

Lees meer

AVG, hoe zit het ook alweer? 

Mag een podiumfoto nu wel of niet en kan de foto op de site van de club? Mogen ouders ook foto’s en video’s maken? De AVG roept nog steeds vragen op. We zetten het voor je op een rijtje.

Lees meer

Eerste Your Stage event in Schiedam

Op 9 november vond voor het eerste een Your Stage event plaats in Schiedam. Met maar liefst 160 deelnemers, verspreid over 13 groepen en een variatie aan deelnemers tussen de 6 en 60 jaar oud werd het een fantastische avond.

Lees meer

Evenement A Touch of Gold stopt

Het sportevenement A Touch of Gold sluit in de huidige vorm onvoldoende aan bij onze ambities voor de komende jaren. Dit betekent dat we (voorlopig) afscheid nemen van dit eindejaarsspektakel.

Lees meer

Jumpsquare Group nieuwe partner KNGU

Jumpsquare Group verbindt zich vanaf nu aan de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). De Europese marktleider op het gebied van indoor trampolineparken en de sportbond slaan de handen ineen om trampoline-plezier te bevorderen én veilig springen verder onder de aandacht te brengen.

Lees meer

Schmidt twaalfde in meerkampfinale EK

TeamNL-turner Casimir Schmidt heeft de twaalfde plaats behaald in de meerkampfinale van de EK turnen in Polen. De Hoofddorper kwam na een stabiele meerkamp tot een totaal van 82.098 en verbeterde zich daarmee ruim ten opzichte van de kwalificaties (80.431).

Lees meer

Bondscoaches maken EK-startvolgorde bekend

Bondscoaches Bram van Bokhoven en Gerben Wiersma hebben de startvolgordes voor de EK turnen in Polen bekendgemaakt. De Nederlandse heren komen bij de EK in actie tijdens de eerste en derde subdivisie, de dames in subdivisie een en vier.

Lees meer

Goud voor Zonderland in Baku

Turner Epke Zonderland heeft bij de World Cup in Baku goud gewonnen aan het onderdeel rekstok. Met 14.633 punten bleef hij Tin Sribic, de wereldkampioen van 2017, voor. Srbic behaalde 14.600 punten.

Lees meer

Nederlandse EYOF-ploeg bekend

De Nederlandse ploeg voor het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Baku is bekend. De KNGU vaardigt vier sporters af om deel te nemen aan dit internationale multisporttoernooi.

Lees meer