Sporters & Ouders

Selectie WK turnen Japan

Zaterdag 18 september was de tweede en laatste kwalificatiewedstrijd in Topsportcentrum Rotterdam voor het WK turnen in Japan halverwege oktober. Vandaag zijn de dames bekendgemaakt die Nederland gaan vertegenwoordigen. Bij de heren is de voorselectie benoemd. De definitieve afvaardiging van de mannen volgt later.

Lees meer

Team EK acro op weg naar Pesaro

Vandaag reizen sporters en begeleiders af voor het jeugd en junioren EK acro van 23 tot en met 26 september in Pesaro (Italië). Dit is voor een aantal acrogymnasten de eerste internationale wedstrijd.

Lees meer

Plek zeven voor Bart Deurloo

Op dinsdag 3 augustus was het dan eindelijk zo ver. Bart Deurloo mocht zich, ruim een week na zijn plaatsing voor de olympische toestelfinale rekstok, gaan meten met de zeven andere finalisten op dit toestel. Als laatste turner kwam Bart in actie maar viel bij zijn tweede vluchtelement. Hij eindigt de rekstokfinale op een zevende plek.

Lees meer

Olympische finale voor Lieke Wevers

Zondagochtend 25 juli kwam de Nederlandse turnploeg in actie op de Olympische Spelen in Tokio. Lieke Wevers heeft zich daar tijdens de kwalificatie als eerste reserve geplaatst voor de meerkampfinale. Inmiddels is bekendgemaakt door de FIG dat Lieke Wevers in actie mag komen in deze olympische meerkampfinale. 

Lees meer

Reserveplaatsen voor TeamNL turnsters

Zondagochtend 25 juli is de Nederlandse turnploeg in actie gekomen op de Olympische Spelen in Tokio. De turnsters hebben daar geen finaleplaatsen weten te veroveren. Lieke Wevers en Eythora Thorsdottir staan nog wel als eerste en tweede reserve op de lijst voor de meerkampfinale. Sanne Wevers staat als derde reserve bij de balkfinale.

Lees meer

Olympische finaleplaats voor Bart Deurloo

In de nacht van 23 op 24 juli zijn de Nederlandse heren Epke Zonderland en Bart Deurloo in actie gekomen op de Olympische Spelen in Tokio. Bart wist zich met zijn score te plaatsen voor de rekstokfinale. De eerste Olympische rekstokfinale in zijn carrière!

Lees meer

Naomi Visser definitief niet naar Tokio

De technische staf van de KNGU heeft besloten om Naomi, eerste reserve van het damesteam, definitief niet af te laten reizen naar de Olympische Spelen in Tokio. De strikte regels vanuit de Japanse overheid en het risico op quarantaine van de reserveploeg hebben de doorslag gegeven voor dit besluit.

Lees meer

Resultaten WK acro Genève

Dit weekend stond in het teken van de wereldkampioenschappen acro in Genève. Zes acrogymnasten en staf reisden af naar Zwitserland. Vrijdag, zaterdag en zondagochtend stonden de kwalificaties op het programma. Zondagmiddag volgde de finale met daarin het Nederlandse trio Ratna Hulleman, Noa van Walderveen en Romy Zwiers.

Lees meer

Team WK acro op weg naar Genève

Vandaag reizen sporters en begeleiders af voor de WK acro van 2 tot en met 4 juli in Genève (Zwitserland). Dit is de eerste wedstrijd waar Nederlandse acrogymnasten zich weer kunnen meten met de wereldtop.

Lees meer

Maand van de livestream

De hele maand juni geniet je van gymsport op je beeldscherm. In samenwerking met Rotterdam Topsport wordt het Topsportcentrum Rotterdam omgetoverd tot wedstrijdhal voor onze TeamNL sporters. Kijk via een gratis livestream mee met de wedstrijden.

Lees meer

Selectie EK turnen bekend

Bondscoach Bram van Bokhoven heeft de selectie bekendgemaakt die Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de Europese kampioenschappen turnen. Het Zwitserse Bazel is van 21 t/m 25 april het strijdtoneel voor dit EK.

Lees meer

Gerben Wiersma stopt als bondscoach turnen dames

Gerben Wiersma stopt per direct als bondscoach van het Nederlands vrouwen turnteam. Wiersma is sinds 2008 in dienst van de KNGU, waarvan de laatste acht jaar als bondscoach. De taken van Wiersma zullen tot aan de Spelen van Tokio worden overgenomen door Bram van Bokhoven, die op dit moment ook bondscoach van het herenteam is. Van Bokhoven is al sinds 2006 werkzaam bij de KNGU.

Lees meer

KNGU leden gezicht van Jump Fit

Onze partner JumpSquare introduceert een nieuw Jump Fit programma én de gezichten zijn KNGU leden; tweemaal reden voor een interview met de 'modellen voor één dag'. Lees hier het gesprek met Yoni en Elke. Fanatieke turnsters die reageerden op de oproep en voordat ze het wisten op een professionele shoot stonden.

Lees meer

Streep door wedstrijdseizoen 2020-2021

Met pijn in het hart is besloten om een streep te zetten door het officiële wedstrijdseizoen 2020-2021. De ontwikkelingen rondom het coronavirus houden ons nog altijd allemaal in de greep en op korte termijn is er helaas geen zicht op versoepelingen. Lees hier het bericht.

Lees meer

AVG, hoe zit het ook alweer? 

Mag een podiumfoto nu wel of niet en kan de foto op de site van de club? Mogen ouders ook foto’s en video’s maken? De AVG roept nog steeds vragen op. We zetten het voor je op een rijtje.

Lees meer

Eerste Your Stage event in Schiedam

Op 9 november vond voor het eerste een Your Stage event plaats in Schiedam. Met maar liefst 160 deelnemers, verspreid over 13 groepen en een variatie aan deelnemers tussen de 6 en 60 jaar oud werd het een fantastische avond.

Lees meer

Evenement A Touch of Gold stopt

Het sportevenement A Touch of Gold sluit in de huidige vorm onvoldoende aan bij onze ambities voor de komende jaren. Dit betekent dat we (voorlopig) afscheid nemen van dit eindejaarsspektakel.

Lees meer

Jumpsquare Group nieuwe partner KNGU

Jumpsquare Group verbindt zich vanaf nu aan de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). De Europese marktleider op het gebied van indoor trampolineparken en de sportbond slaan de handen ineen om trampoline-plezier te bevorderen én veilig springen verder onder de aandacht te brengen.

Lees meer