Sporters & Ouders

Procedure tegemoetkomingsregeling gymsport eenvoudiger en laagdrempeliger

De tegemoetkomingsregeling voor gymsporters is op een aantal belangrijke punten aangepast. Hiermee is gehoor gegeven aan de oproep van oud-sporters om de regeling eenvoudiger en laagdrempeliger te maken. Alle betrokken partijen (KNGU, NOC*NSF en het CBKZ als de uitvoerder van de regeling) hebben zich de reactie en emoties van oud-sporters serieus aangetrokken.

Lees meer

Recap World Cup turnen

Zeven Nederlandse turn(st)ers hebben van 31 maart t/m 3 april deelgenomen aan de World Cup turnen in Baku. De top 8 sporters per toestel kwalificeerden zich voor de toestelfinales.

Lees meer

Programma World Cup turnen

Maandag 28 maart zijn zeven turnsters en turners vertrokken naar Baku. Na eerder dit seizoen al gastland te zijn geweest van het WK trampolinespringen en acrobatische gymnastiek, zal van 31 maart t/m 3 april de World Cup turnen plaatsvinden in de Azerbeidzjaanse hoofdstad.

Lees meer

Recap DTB Pokal

Veertien Nederlandse turn(st)ers hebben het afgelopen weekend deelgenomen aan de DTB Pokal. In drie teams deden zij mee aan de Team Challenges. De top zes individuele scores kwalificeerden zich voor een toestelfinale, waarbij één sporter per land in actie kwam.

Lees meer

Recap WK acro

De Nederlandse acrogymnasten zijn teruggekeerd uit Baku, Azerbeidzjan, waar afgelopen weken de wereldkampioenschappen acrobatische gymnastiek plaatsvonden.

Lees meer

Programma DTB Pokal

Van vrijdag 18 t/m zondag 20 maart vindt de DTB Pokal in Stuttgart plaats. Daar worden Team Challenges en toestelfinales gehouden.

Lees meer

WK acro

Op zondag 6 maart zijn drie Nederlandse acroggymnasten vertrokken naar Baku. Hier vindt van 10 t/m 13 maart het WK acrobatische gymnastiek plaats. In dit bericht vind je het programma en de link naar de livestream.

Lees meer

(Oud-) gymsporters kunnen tegemoetkoming aanvragen

(Oud-)gymsporters die tijdens hun topsportcarrière te maken kregen met grensoverschrijdend gedrag kunnen vanaf vandaag (1 maart 2022) financiële tegemoetkoming aanvragen. Deze tegemoetkoming is bedoeld als erkenning voor het leed dat deze gymsporters door dit grensoverschrijdende gedrag is aangedaan.

Lees meer

Junioren-WK acro

Van 3 t/m 6 maart 2022 vindt het junioren-WK acrobatische gymnastiek plaats in Baku, Azerbeidzjan. Zes Nederlandse teams komen in actie. De 16 sporters, 4 coaches, 1 jurylid en het delegatiehoofd zijn inmiddels vertrokken.

Lees meer

Waarnemend team voor technisch beleid

Door het vertrek van technisch-directeur Mark Meijer is de noodzaak ontstaan om te zorgen voor een tijdelijke invulling van het technisch beleid. De bestaande programma’s moeten doorgaan, zodat de geformuleerde prioriteiten uitgevoerd en opgepakt kunnen worden.

Lees meer

KNGU zomerkampen in goede handen bij zelfstandige stichting

De KNGU Zomerkampen zijn al ruim 60 jaar een begrip in de Dutch Gymnastics community. Elke zomer komen er duizenden kinderen naar Beekbergen om daar plezier te beleven, te spelen en te genieten van al het moois dat de gymsport te bieden heeft. Na constructief overleg tussen de KNGU en de huidige productcommissie Zomerkampen is besloten om in goede harmonie afscheid van elkaar te nemen. Het product en concept blijven behouden en de KNGU leden en clubs die met veel plezier al jaren op kamp gaan kunnen dat in de toekomst blijven doen.

Lees meer

De gymsport mag weer open!

Tijdens de persconferentie van vrijdag 14 januari is aangekondigd dat de huidige maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden en ook binnensporten weer toegestaan is. Alle leeftijdsgroepen mogen vanaf zaterdag 15 januari 5.00 uur weer volledig sporten.

Lees meer

Ook wedstrijden in januari 2022 geannuleerd

Tijdens de persconferentie van zaterdag 18 december werd duidelijk dat dat de binnensport tot en met 14 januari dicht blijft. Uiteindelijk is daarom het besluit genomen om de KNGU-wedstrijden en activiteiten tot en met 31 januari te annuleren.

Lees meer

DG The Finals wordt onderdeel van het NKnl

Het NK van de gymsport, ook wel Dutch Gymnastics The Finals wordt onderdeel van het NKnl. Het NKnl is een uniek concept in Nederland waarbij Nationale Kampioenschappen van meerdere sporten in dezelfde stad en hetzelfde weekend plaatsvinden.

Lees meer

Omikron gooit de binnensport op slot

Op zaterdag 18 december is tijdens de persconferentie een harde lockdown aangekondigd. Tot en met minstens 14 januari gaat Nederland op slot, zo ook de binnensport. De maatregelen gaan in op zondag 19 december om 05.00.

Lees meer

Verlengde avondlockdown vraagt om meer geduld

Tijdens de persconferentie van dinsdag 14 december is aangekondigd dat de huidige maatregelen tegen het coronavirus, waaronder de 'avondlockdown', met 4 weken verlengd zullen worden. Met de verlenging van de maatregelen wordt het geduld van alle (gym)sportliefhebbers wederom op de proef gesteld.

Lees meer

Brons voor Sara van Disseldorp in Marseille

In het weekend van 12 tot en met 14 november zijn drie Nederlandse turnsters afgereisd naar Marseille, Frankrijk om deel te nemen aan de Master Massilia wedstrijd. Een groot toernooi waar meerdere teams per land aan deel mochten nemen. Dit was door het coronavirus na een lange periode weer de eerste echte wedstrijd voor de JOS en OS leden.

Lees meer

Show your moves online challenge

Showsport is dé ideale plek om al jouw gymsportmoves te laten zien. En daarom heeft de KNGU op dit moment een vette challenge. Show wat jij kan, zonder strakke regels, met jouw eigen creativiteit en samen met anderen. Op welk niveau je ook sport, jij kan meedoen!

Lees meer

Elze eindigt op een 8e plaats

In haar WK-debuut eindigt Elze Geurts op een achtste plaats in de toestelfinale op sprong. Op zaterdagochtend kwam de 26-jarige debutante als laatste turnster in actie. Na een goede eerste sprong kwam ze helaas met haar tweede sprong ten val.

Lees meer

Prachtige 5e plaats voor Naomi

Op donderdag 21 oktober is Naomi Visser in actie gekomen in de WK-meerkampfinale. Na vier goede oefeningen eindigt ze met een puntentotaal van 52.832 op een 5e plaats. Nooit eerder behaalde een Nederlandse turn(st)er een top-5 klassering in een WK-meerkampfinale.

Lees meer

Selectie WK turnen Japan

Zaterdag 18 september was de tweede en laatste kwalificatiewedstrijd in Topsportcentrum Rotterdam voor het WK turnen in Japan halverwege oktober. Vandaag zijn de dames bekendgemaakt die Nederland gaan vertegenwoordigen. Bij de heren is de voorselectie benoemd. De definitieve afvaardiging van de mannen volgt later.

Lees meer

Team EK acro op weg naar Pesaro

Vandaag reizen sporters en begeleiders af voor het jeugd en junioren EK acro van 23 tot en met 26 september in Pesaro (Italië). Dit is voor een aantal acrogymnasten de eerste internationale wedstrijd.

Lees meer

Plek zeven voor Bart Deurloo

Op dinsdag 3 augustus was het dan eindelijk zo ver. Bart Deurloo mocht zich, ruim een week na zijn plaatsing voor de olympische toestelfinale rekstok, gaan meten met de zeven andere finalisten op dit toestel. Als laatste turner kwam Bart in actie maar viel bij zijn tweede vluchtelement. Hij eindigt de rekstokfinale op een zevende plek.

Lees meer

Olympische finale voor Lieke Wevers

Zondagochtend 25 juli kwam de Nederlandse turnploeg in actie op de Olympische Spelen in Tokio. Lieke Wevers heeft zich daar tijdens de kwalificatie als eerste reserve geplaatst voor de meerkampfinale. Inmiddels is bekendgemaakt door de FIG dat Lieke Wevers in actie mag komen in deze olympische meerkampfinale. 

Lees meer

Reserveplaatsen voor TeamNL turnsters

Zondagochtend 25 juli is de Nederlandse turnploeg in actie gekomen op de Olympische Spelen in Tokio. De turnsters hebben daar geen finaleplaatsen weten te veroveren. Lieke Wevers en Eythora Thorsdottir staan nog wel als eerste en tweede reserve op de lijst voor de meerkampfinale. Sanne Wevers staat als derde reserve bij de balkfinale.

Lees meer

Olympische finaleplaats voor Bart Deurloo

In de nacht van 23 op 24 juli zijn de Nederlandse heren Epke Zonderland en Bart Deurloo in actie gekomen op de Olympische Spelen in Tokio. Bart wist zich met zijn score te plaatsen voor de rekstokfinale. De eerste Olympische rekstokfinale in zijn carrière!

Lees meer

Selectie EK turnen bekend

Bondscoach Bram van Bokhoven heeft de selectie bekendgemaakt die Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de Europese kampioenschappen turnen. Het Zwitserse Bazel is van 21 t/m 25 april het strijdtoneel voor dit EK.

Lees meer

Gerben Wiersma stopt als bondscoach turnen dames

Gerben Wiersma stopt per direct als bondscoach van het Nederlands vrouwen turnteam. Wiersma is sinds 2008 in dienst van de KNGU, waarvan de laatste acht jaar als bondscoach. De taken van Wiersma zullen tot aan de Spelen van Tokio worden overgenomen door Bram van Bokhoven, die op dit moment ook bondscoach van het herenteam is. Van Bokhoven is al sinds 2006 werkzaam bij de KNGU.

Lees meer

KNGU leden gezicht van Jump Fit

Onze partner JumpSquare introduceert een nieuw Jump Fit programma én de gezichten zijn KNGU leden; tweemaal reden voor een interview met de 'modellen voor één dag'. Lees hier het gesprek met Yoni en Elke. Fanatieke turnsters die reageerden op de oproep en voordat ze het wisten op een professionele shoot stonden.

Lees meer

Streep door wedstrijdseizoen 2020-2021

Met pijn in het hart is besloten om een streep te zetten door het officiële wedstrijdseizoen 2020-2021. De ontwikkelingen rondom het coronavirus houden ons nog altijd allemaal in de greep en op korte termijn is er helaas geen zicht op versoepelingen. Lees hier het bericht.

Lees meer

Evenement A Touch of Gold stopt

Het sportevenement A Touch of Gold sluit in de huidige vorm onvoldoende aan bij onze ambities voor de komende jaren. Dit betekent dat we (voorlopig) afscheid nemen van dit eindejaarsspektakel.

Lees meer

Jumpsquare Group nieuwe partner KNGU

Jumpsquare Group verbindt zich vanaf nu aan de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). De Europese marktleider op het gebied van indoor trampolineparken en de sportbond slaan de handen ineen om trampoline-plezier te bevorderen én veilig springen verder onder de aandacht te brengen.

Lees meer