Clubbestuurders

Jeroen van Leeuwen technisch directeur KNGU

Op 1 mei treedt Jeroen van Leeuwen (1982) als technisch directeur in dienst van de KNGU. Hij wordt hiermee de opvolger van Mark Meijer. Jeroen van Leeuwen is nu nog werkzaam bij eredivisionist PEC Zwolle als directielid en operationeel manager.

Lees meer

De gymsport mag weer open!

Tijdens de persconferentie van vrijdag 14 januari is aangekondigd dat de huidige maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden en ook binnensporten weer toegestaan is. Alle leeftijdsgroepen mogen vanaf zaterdag 15 januari 5.00 uur weer volledig sporten.

Lees meer

Ook wedstrijden in januari 2022 geannuleerd

Tijdens de persconferentie van zaterdag 18 december werd duidelijk dat dat de binnensport tot en met 14 januari dicht blijft. Uiteindelijk is daarom het besluit genomen om de KNGU-wedstrijden en activiteiten tot en met 31 januari te annuleren.

Lees meer

Omikron gooit de binnensport op slot

Op zaterdag 18 december is tijdens de persconferentie een harde lockdown aangekondigd. Tot en met minstens 14 januari gaat Nederland op slot, zo ook de binnensport. De maatregelen gaan in op zondag 19 december om 05.00.

Lees meer

Verlengde avondlockdown vraagt om meer geduld

Tijdens de persconferentie van dinsdag 14 december is aangekondigd dat de huidige maatregelen tegen het coronavirus, waaronder de 'avondlockdown', met 4 weken verlengd zullen worden. Met de verlenging van de maatregelen wordt het geduld van alle (gym)sportliefhebbers wederom op de proef gesteld.

Lees meer

Een veilige omgeving voor iedereen

De gevolgen van de coronacrisis zijn ook voelbaar in de gymsport. Daar waar iedereen probeert vanuit zijn eigen overtuiging het juiste te doen, lopen we tegen verscherping van tegenstelling aan, die resulteren in spanning. En dat terwijl wij allemaal eenzelfde passie delen, namelijk de gymsport. Met dit bericht roepen wij alle gymclubs, trainers-coaches, assistenten, juryleden, vrijwilligers en andere betrokken op om bij te dragen aan een veilige en plezierige sportomgeving voor iedereen.

Lees meer

BR-vergadering najaar 2021

Op 30 oktober 2021 was de oordeelsvormende bondsraadsvergadering met bij wijze van uitzondering een aantal besluitvormende onderdelen. De vergadering werd georganiseerd op het bondsbureau. Toehoorders konden op locatie aansluiten.

Lees meer

Nieuwe bestuursleden benoemd

Op 23 september zijn Mariska van der Giessen en Herman Ram benoemd als bestuursleden van de KNGU. De tussentijdse benoeming wordt bekrachtigd tijdens de bondsraadsvergadering op 30 oktober aanstaande.

Lees meer

Extra digitale BR-vergadering juni 2021

In de extra ingelaste (digitale) vergadering van 17 juni van de bondsraad stond de goedkeuring van het jaarverslag en jaarrekening 2020 op de agenda. Lees hier een kort verslag inclusief de links naar onder andere het jaarverslag.

Lees meer

Gerben Wiersma stopt als bondscoach turnen dames

Gerben Wiersma stopt per direct als bondscoach van het Nederlands vrouwen turnteam. Wiersma is sinds 2008 in dienst van de KNGU, waarvan de laatste acht jaar als bondscoach. De taken van Wiersma zullen tot aan de Spelen van Tokio worden overgenomen door Bram van Bokhoven, die op dit moment ook bondscoach van het herenteam is. Van Bokhoven is al sinds 2006 werkzaam bij de KNGU.

Lees meer

Boodschap van Marieke van der Plas

Dagelijks ontvangen we berichten van gymsporters, hun ouders, trainers/coaches en clubs; van emotionele oproepen tot brandbrieven en alles daar tussenin. De strekking is bij de meeste berichten hetzelfde, of we alsjeblieft kunnen zorgen dat de binnensport open mag. Helaas zijn ook wij met handen en voeten gebonden. Lees hier de column van Marieke van der Plas.

Lees meer

Streep door wedstrijdseizoen 2020-2021

Met pijn in het hart is besloten om een streep te zetten door het officiële wedstrijdseizoen 2020-2021. De ontwikkelingen rondom het coronavirus houden ons nog altijd allemaal in de greep en op korte termijn is er helaas geen zicht op versoepelingen. Lees hier het bericht.

Lees meer

Nieuw opleidingsmodel

De (door)ontwikkeling van trainers en coaches staat bij de KNGU hoog op de agenda. De ambitie is om de huidige opleidingen beter aan te laten sluiten bij de wensen en behoeften van sporters, trainers/coaches, juryleden, clubs én de huidige tijdsgeest. Samen met alle betrokkenen is daarom een nieuw opleidingsmodel ontwikkeld, dat vanaf januari 2021 getest wordt. Er zal worden gestart met de uitrol van de niveau-3 opleiding gymnastiek.

Lees meer

Onze missie is om het niet meer te laten gebeuren

Het moest een jaar worden van sportplezier en van de Olympische Spelen. Tot corona de wereld compleet lam legde en het dossier grensoverschrijdend gedrag werd aangelegd. Marieke van der Plas blikt samen met Mark Meijer aan de hand van headlines uit het nieuws terug op een zeer bewogen 2020.

Lees meer

Word jij bondsraadslid?

Vanaf nu kunnen KNGU-leden zich kandidaat stellen als toekomstig lid van de bondsraad. Wil jij helpen bouwen aan de verdere professionalisering van de gymsport? Heb je interesse in een rol als toezichthouder en affiniteit met strategische vraagstukken? Dan past een rol als bondsraadslid misschien wel bij jou.

Lees meer

Doe met jouw club mee aan de sportactie!

Na de zomervakantie gaan we de sport weer met z’n allen aanzetten. Dan laten we iedereen zien en ervaren hoe leuk en belangrijk sport en bewegen is. De landelijke campagne ‘Sport doet iets met je’, de Nationale Sportweek én de sportactie zetten in september de sport en de sportclubs vol in de schijnwerpers.

Lees meer

Boodschap van Marieke vd Plas: buiten sporten, hoe dan?

Gisteren was het een belangrijke dag waarop meer duidelijk werd over het buiten sporten voor kinderen en jongeren. Een mooie stap om te beginnen! De komende dagen is er nog veel om uit te werken en af te stemmen met een groot aantal partijen. NOC*NSF geeft aan dat 28 april alles duidelijk moet zijn. Wij realiseren ons dat dit kort dag is, maar het is niet anders. Wij doen er alles aan jullie te helpen. Lees hier haar verhaal!

Lees meer

Solidariteitsbijdrage

De KNGU heeft de afgelopen weken een solidariteitsbijdrage beschikbaar gesteld voor de clubs. Je kon je hier voor afmelden tot en met 15 april. Op dit moment is het niet meer mogelijk je af te melden. 

Lees meer

Heeft jouw club al een VCP?

De campagne van het ministerie van Justitie en Veiligheid, ‘Wat kan mij helpen’ is gestart. Met deze maatschappijbrede campagne wil het ministerie mensen, die tegen hun wil een nare seksuele ervaring hebben gehad, motiveren zo snel mogelijk professionele hulp te zoeken. En vanzelfsprekend ondersteunen we dit initiatief, want elke negatieve ervaring is er een te veel! Als club wil je alles op orde hebben zodat iedereen veilig en met plezier de gymsport kan beoefenen. Daarom raden wij iedere vereniging aan een VCP aan te stellen. Hier vind je alle informatie.

Lees meer

Misbruik in de sport, hoe leggen we dit vast?

Bij een sportclub moet iedereen zich welkom voelen. Helaas komen seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag overal voor, ook in de sport. Als je ermee te maken krijgt, is het belangrijk te weten waar je terecht kunt. Hier is de afgelopen jaren vaak over gesproken. Maar wat gebeurt er met een melding? Waar worden deze gegevens geregistreerd?

Lees meer