Clubbestuurders

Online algemene ledenvergadering (ALV)

In het voorjaar staan voor veel clubs de algemene ledenvergaderingen (ALV) op de agenda. Hoe kun jullie als clubbestuurders hiermee omgaan? Op 21 april is de noodwet voor een online ALV aangenomen en is het mogelijk de ALV digitaal te organiseren. Lees meer!

Lees meer

Boodschap van Marieke vd Plas: buiten sporten, hoe dan?

Gisteren was het een belangrijke dag waarop meer duidelijk werd over het buiten sporten voor kinderen en jongeren. Een mooie stap om te beginnen! De komende dagen is er nog veel om uit te werken en af te stemmen met een groot aantal partijen. NOC*NSF geeft aan dat 28 april alles duidelijk moet zijn. Wij realiseren ons dat dit kort dag is, maar het is niet anders. Wij doen er alles aan jullie te helpen. Lees hier haar verhaal!

Lees meer

Solidariteitsbijdrage

De KNGU heeft de afgelopen weken een solidariteitsbijdrage beschikbaar gesteld voor de clubs. Je kon je hier voor afmelden tot en met 15 april. Op dit moment is het niet meer mogelijk je af te melden. 

Lees meer

Heeft jouw club al een VCP?

De campagne van het ministerie van Justitie en Veiligheid, ‘Wat kan mij helpen’ is gestart. Met deze maatschappijbrede campagne wil het ministerie mensen, die tegen hun wil een nare seksuele ervaring hebben gehad, motiveren zo snel mogelijk professionele hulp te zoeken. En vanzelfsprekend ondersteunen we dit initiatief, want elke negatieve ervaring is er een te veel! Als club wil je alles op orde hebben zodat iedereen veilig en met plezier de gymsport kan beoefenen. Daarom raden wij iedere vereniging aan een VCP aan te stellen. Hier vind je alle informatie.

Lees meer

Misbruik in de sport, hoe leggen we dit vast?

Bij een sportclub moet iedereen zich welkom voelen. Helaas komen seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag overal voor, ook in de sport. Als je ermee te maken krijgt, is het belangrijk te weten waar je terecht kunt. Hier is de afgelopen jaren vaak over gesproken. Maar wat gebeurt er met een melding? Waar worden deze gegevens geregistreerd?

Lees meer

AVG, hoe zit het ook alweer? 

Mag een podiumfoto nu wel of niet en kan de foto op de site van de club? Mogen ouders ook foto’s en video’s maken? De AVG roept nog steeds vragen op. We zetten het voor je op een rijtje.

Lees meer

Wel of niet op de foto

Wil jij gefotografeerd worden tijdens wedstrijden? Vraag bij jouw club na hoe jij in het ledensysteem geregistreerd staat: met een JA of een NEE.

Lees meer

In de spotlights: bondsraadlid Paula

In de rubriek ‘In de spotlights’ maak je kennis met mensen achter de schermen van de KNGU. Deze keer is dat turnfanaat en bondsraadlid Paula van de Wijngaart. Zij zet zich al acht jaar in voor de Bondsraad. De Bondsraad stemt in met het strategisch jaarbeleid van het Bondsbestuur en heeft een toezichthoudende rol binnen de KNGU.

Lees meer

Turn! zet aan tot nadenken

De documentaire Turn! roept veel reacties op. Begrijpelijk. Sommige beelden zijn erg aangrijpend. Turn! laat zien dat iedereen verantwoordelijk is voor het plezier en welzijn van het jonge sportende kind. Van ouders, trainers, coaches, clubbestuurders tot aan de sportbond.

Lees meer

Q&A met vertrouwenscontactpersoon bij de KNGU

Heb je als clubbestuurder vragen of wil je iets bespreken omtrent pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, agressie of geweld binnen jouw club? Dan is het verstandig om eens contact te zoeken met Henriët van der Weg, vertrouwenscontactpersoon bij de KNGU.

Lees meer