Nieuws

Nieuwe kandidaten voor de bondsraad bekend

Om de drie jaar worden er nieuwe leden gekozen voor de bondsraad van de KNGU. Volgens de recent aangepaste reglementen zal er geen verkiezing plaatsvinden als het aantal kandidaten lager is dan het aantal beschikbare zetels. Dit jaar zijn er vijf plaatsen beschikbaar, en vier mensen willen lid worden van de bondsraad.

Lees meer

30% lentekorting bij AirTrack factory

De succesvolle samenwerking tussen AirTrack Factory en de KNGU zet door! Spring in actie en profiteer als KNGU-club van een exclusieve 30% lentekorting op geselecteerde AirTrack-producten, zoals de AirFloor, AirBags en diverse P-series.

Lees meer

Crielaard interim-TD KNGU

Heleen Crielaard is aangesteld als ad interim-technisch directeur bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Crielaard is een ervaren manager, die haar sporen verdiende in het bedrijfsleven en bij maatschappelijke organisaties. Ze is de tijdelijke opvolger van Jeroen van Leeuwen. NOC*NSF heeft aangeboden om ter extra ondersteuning oud-turnbondscoach Bram van Bokhoven als prestatie-manager aan de KNGU te verbinden, als optimale voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs.

Lees meer

Van Leeuwen legt functie neer

Jeroen van Leeuwen legt per direct zijn functie als technisch directeur bij de KNGU neer. Hij was sinds mei 2022 in dienst bij de KNGU en als technisch directeur verantwoordelijk voor de talent- en topsportprogramma’s binnen het dames- en herenturnen. Er is een verschil van inzicht ontstaan over de wijze waarop met deze programma’s optimale resultaten geboekt kunnen worden. Dit heeft geleid tot een vertrouwensbreuk tussen enkele leden van de technische staf en Van Leeuwen.

Lees meer

Deelname dansgroep eMotions aan Gym For Life

Binnen de KNGU wordt er constant gekeken naar nieuwe mogelijkheden. De dansgroep eMotions is door de KNGU benaderd voor deelname aan de European Gym For Life Challenge in Bodø, Noorwegen. Samen met eMotions gaan ze oriënteren of dit evenement nieuwe mogelijkheden biedt voor Gymnastics for All en of dit een evenement is waar de KNGU zich in de toekomst op kan gaan richten. De groep stelt zich graag aan je voor.

Lees meer

De KNGU steunt Alliantie Dans Veilig

"De KNGU steunt Alliantie Dans Veilig in hun oproep tot een cultuurverandering in de danssport," laat directeur Remco Boer weten. "De KNGU herkent zich in dit proces, omdat wij dat een aantal jaar geleden hebben ingezet."

Lees meer

Nieuwe cyclus: goedkeuren Huishoudelijk Reglement

De KNGU kent als vereniging van leden een aantal reglementen. Primair en leidend voor al deze reglementen zijn de statuten van de KNGU. Het Huishoudelijk Reglement (HHR) is volgend aan de statuten en is bepalend voor het Technische Reglement (TR) van elke discipline.

Lees meer

Oranjeselectie turnen dames 2024 bekend

Bondscoach turnen dames Jeroen Jacobs heeft vandaag de Oranjeselecties Oranje en Jong Oranje 2024 bepaald. De samenstelling van de selecties volgt na afsluiting van de periode waarin turnsters hebben kunnen deelnemen aan verschillende tests en/of kwalificatiewedstrijden. Bij de aanwijzing in de Oranjeselecties is gekeken of voldaan is aan de criteria, zoals omschreven in het selectiereglement.

Lees meer

Laad meer