Trainers & coaches

Nu voordelig nijntje-trainers scholen

Sinds 2014 richt de KNGU zich met een wetenschappelijk onderbouwd beweegprogramma op jonge kinderen (2-5 jaar), waarbij plezier de kernwaarde is. De ambitie is om alle jonge kinderen in Nederland de kans én de mogelijkheden te geven om binnen een straal van tien kilometer hun nijntje Beweegdiploma te halen.

Lees meer

Elze Geurts: "Mijn doel is Parijs halen"

Een ongelukkig moment bijna een jaar geleden tijdens een training. Elze Geurts weet het nog precies. Bij een verse cappuccino in een hip Amsterdams koffiehuis haalt ze dat moment weer even terug. ‘Ik kwam tijdens de landing van een sprong zeer ongelukkig terecht in de valkuil en scheurde toen mijn voorste kruisband.’

Lees meer

Nieuw: Dutch Gymnastics-AirTrack

In een unieke samenwerking slaat de KNGU de handen ineen met AirTrack Factory voor het design van een gloednieuwe AirTrack. De opblaasbare tumblingbaan wordt in een geheel nieuw jasje gestoken en krijgt de look and feel van Dutch Gymnastics. Het ontwerp zal een speciale rol spelen als trainingsmateriaal voor gymsportclubs in aanloop naar de Wereld Gymnaestrada dat tussen 30 juli en 5 augustus in Amsterdam zal plaatsvinden. De AirTrack zal ook tijdens het event te zien zijn.

Lees meer

Naomi: 5e van de wereld op vloer

Naomi's kwalificatiewedstrijd op deze WK was goed voor maar liefst drie finales, waarvan één op vloer. Op de laatste dag mag Naomi nogmaals bewijzen wat ze kan. En dat deed ze op 'haar' vloermuziek: het Franse 'Voilà' van Barbara Pravi.

Lees meer

12e plek voor Casimir in de WK-meerkamp

Casimir Schmidt heeft op 4 november gevlamd in de meerkampfinale op de WK in Liverpool. Anderhalf jaar lang heeft hij geen wedstrijden kunnen turnen en afgelopen juni onderging hij een operatie aan zijn enkel. Pas drie weken geleden heeft hij voor het eerst sinds zijn operatie weer voluit kunnen springen. Nu weet Casimir een 12e plek op de wereldranglijst in te nemen. Een plek om trots op te zijn.

Lees meer

16e en 18e plek in de meerkamp voor de dames

Op 3 november hebben turnsters Naomi Visser en Tisha Volleman de meerkampfinale geturnd op de WK in Liverpool. En dat is uniek, want zo'n globale wedstrijd wordt ver van regelmatig gehouden. De laatste keer waren de Olympische Spelen in Tokio, afgelopen jaar. Dat Nederland met twee turnsters de meerkampfinale heeft gehaald is al een winst op zich.

Lees meer

Twee finaleplekken voor de turners

Op maandag 31 oktober heeft de herenselectie, bestaande uit Jermain Grünberg, Jordi Hagenaar, Loran de Munck, Casimir Schmidt en Martijn de Veer, hun kwalificatiewedstrijd geturnd op de WK in Liverpool. De mannen waren goed in vorm en dat leverde dus ook mooie resultaten op, waaronder maar liefst twee finaleplekken voor de Nederlanders.

Lees meer

Vijf WK-finales voor de turnsters

Het damesteam heeft op zondag 30 oktober de kwalificatiewedstrijd op de WK in Liverpool geturnd. De turnsters Eve de Ruiter, Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman, Naomi Visser en Tisha Volleman hebben zich mogen tonen aan de wereld. En dat ging ze goed af.

Lees meer

DG The Box ontwikkeld in nieuw thema

In januari 2022 is Dutch Gymnastics The Box gelanceerd. Een box met leskaarten, spelmateriaal, draaiboeken en meer, die gebruikt kan worden door trainers-coaches die lesgeven aan sporters tussen de 6 en 9 jaar. Vandaag is een nieuw thema gelanceerd. Kom met sporters in de oranjesfeer en ga aan de slag met DG The Box – Holland.

Lees meer

Remco Boer nieuwe directeur KNGU

De KNGU heeft een nieuwe algemeen directeur. Remco Boer volgt per 1 december Marieke van der Plas op, die dit voorjaar vertrok naar kenniscentrum Rutgers. De nieuwe KNGU-directeur is nu nog gemeentesecretaris in de gemeente Wijchen en directeur van de Werkorganisatie DrutenWijchen.

Lees meer

Tariefswijziging inschrijfgelden

Afgelopen periode zijn, net als in vele andere branches in de markt, ook bij de KNGU de kosten gestegen. Dit heeft helaas ook invloed op de wedstrijden van de KNGU. Daarom verhogen we de inschrijfgelden. Zo kunnen de wedstrijden blijven draaien zoals je ze kent.

Lees meer

Nieuw: Dutch Gymnastics The Box

Met ‘Dutch Gymnastics The Box’ biedt de KNGU een nieuwe, handige én goed doordachte toolkit aan die de gymlessen voor kinderen van 6 tot 9 jaar nog leuker maken. De reeks inspiratielessen wordt afgesloten met een feestelijke eindshow. Want werken naar een gezamenlijk doel, op je eigen niveau. Dat is waar DG The Box voor staat.

Lees meer

Een veilige omgeving voor iedereen

De gevolgen van de coronacrisis zijn ook voelbaar in de gymsport. Daar waar iedereen probeert vanuit zijn eigen overtuiging het juiste te doen, lopen we tegen verscherping van tegenstelling aan, die resulteren in spanning. En dat terwijl wij allemaal eenzelfde passie delen, namelijk de gymsport. Met dit bericht roepen wij alle gymclubs, trainers-coaches, assistenten, juryleden, vrijwilligers en andere betrokken op om bij te dragen aan een veilige en plezierige sportomgeving voor iedereen.

Lees meer

Gerben Wiersma stopt als bondscoach turnen dames

Gerben Wiersma stopt per direct als bondscoach van het Nederlands vrouwen turnteam. Wiersma is sinds 2008 in dienst van de KNGU, waarvan de laatste acht jaar als bondscoach. De taken van Wiersma zullen tot aan de Spelen van Tokio worden overgenomen door Bram van Bokhoven, die op dit moment ook bondscoach van het herenteam is. Van Bokhoven is al sinds 2006 werkzaam bij de KNGU.

Lees meer

Streep door wedstrijdseizoen 2020-2021

Met pijn in het hart is besloten om een streep te zetten door het officiële wedstrijdseizoen 2020-2021. De ontwikkelingen rondom het coronavirus houden ons nog altijd allemaal in de greep en op korte termijn is er helaas geen zicht op versoepelingen. Lees hier het bericht.

Lees meer

Nieuw opleidingsmodel

De (door)ontwikkeling van trainers en coaches staat bij de KNGU hoog op de agenda. De ambitie is om de huidige opleidingen beter aan te laten sluiten bij de wensen en behoeften van sporters, trainers/coaches, juryleden, clubs én de huidige tijdsgeest. Samen met alle betrokkenen is daarom een nieuw opleidingsmodel ontwikkeld, dat vanaf januari 2021 getest wordt. Er zal worden gestart met de uitrol van de niveau-3 opleiding gymnastiek.

Lees meer

Onze missie is om het niet meer te laten gebeuren

Het moest een jaar worden van sportplezier en van de Olympische Spelen. Tot corona de wereld compleet lam legde en het dossier grensoverschrijdend gedrag werd aangelegd. Marieke van der Plas blikt samen met Mark Meijer aan de hand van headlines uit het nieuws terug op een zeer bewogen 2020.

Lees meer

Word jij bondsraadslid?

Vanaf nu kunnen KNGU-leden zich kandidaat stellen als toekomstig lid van de bondsraad. Wil jij helpen bouwen aan de verdere professionalisering van de gymsport? Heb je interesse in een rol als toezichthouder en affiniteit met strategische vraagstukken? Dan past een rol als bondsraadslid misschien wel bij jou.

Lees meer

Waardeer de jury!

Nagenoeg iedere club heeft te maken met wedstrijden en activiteiten waarbij juryleden worden ingezet. Deze juryleden hebben een cruciale rol in het waarderen en beoordelen van sporters.

Lees meer