Trainers & coaches

DG The Box ontwikkeld in nieuw thema

In januari 2022 is Dutch Gymnastics The Box gelanceerd. Een box met leskaarten, spelmateriaal, draaiboeken en meer, die gebruikt kan worden door trainers-coaches die lesgeven aan sporters tussen de 6 en 9 jaar. Vandaag is een nieuw thema gelanceerd. Kom met sporters in de oranjesfeer en ga aan de slag met DG The Box – Holland.

Lees meer

Remco Boer nieuwe directeur KNGU

De KNGU heeft een nieuwe algemeen directeur. Remco Boer volgt per 1 december Marieke van der Plas op, die dit voorjaar vertrok naar kenniscentrum Rutgers. De nieuwe KNGU-directeur is nu nog gemeentesecretaris in de gemeente Wijchen en directeur van de Werkorganisatie DrutenWijchen.

Lees meer

Jump voor je Club!

Partner Jumpsquare Group geeft KNGU-leden korting én zamelt geld in voor clubs. De liefde voor trampolinespringen is logischerwijs waar Jumpsquare Group – het bedrijf achter de Jumpsquare & Jump XL parken – en de KNGU elkaar in vinden. Niet voor niks werken de marktleider wat betreft indoor trampolineparken en de sportbond al sinds medio 2019 samen. En vanaf nu wordt het bezoeken van de trampolineparken nóg leuker! Per bezoek scoren leden van de KNGU €1,- korting voor zichzelf én sparen ze €2,- voor de clubkas.

Lees meer

DG The Coach is terug

Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2022 vindt het jaarlijks terugkerende bijscholingsevent voor trainers-coaches met licentie plaats. Dit keer in Topsportcentrum Rotterdam.

Lees meer

Tariefswijziging inschrijfgelden

Afgelopen periode zijn, net als in vele andere branches in de markt, ook bij de KNGU de kosten gestegen. Dit heeft helaas ook invloed op de wedstrijden van de KNGU. Daarom verhogen we de inschrijfgelden. Zo kunnen de wedstrijden blijven draaien zoals je ze kent.

Lees meer

WK Turnen 2026 komt naar Rotterdam

De Wereld Kampioenschappen Turnen komen in 2026 weer terug naar Rotterdam Ahoy. Het WK staat gepland van 17 t/m 25 oktober 2026. Dit nieuws werd vandaag bekend gemaakt op de councilmeeting van de FIG in Dubrovnik. Het is voor de derde keer dat het evenement in Rotterdam gehouden wordt.

Lees meer

Nieuw: Dutch Gymnastics The Box

Met ‘Dutch Gymnastics The Box’ biedt de KNGU een nieuwe, handige én goed doordachte toolkit aan die de gymlessen voor kinderen van 6 tot 9 jaar nog leuker maken. De reeks inspiratielessen wordt afgesloten met een feestelijke eindshow. Want werken naar een gezamenlijk doel, op je eigen niveau. Dat is waar DG The Box voor staat.

Lees meer

De gymsport mag weer open!

Tijdens de persconferentie van vrijdag 14 januari is aangekondigd dat de huidige maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden en ook binnensporten weer toegestaan is. Alle leeftijdsgroepen mogen vanaf zaterdag 15 januari 5.00 uur weer volledig sporten.

Lees meer

Ook wedstrijden in januari 2022 geannuleerd

Tijdens de persconferentie van zaterdag 18 december werd duidelijk dat dat de binnensport tot en met 14 januari dicht blijft. Uiteindelijk is daarom het besluit genomen om de KNGU-wedstrijden en activiteiten tot en met 31 januari te annuleren.

Lees meer

DG The Finals wordt onderdeel van het NKnl

Het NK van de gymsport, ook wel Dutch Gymnastics The Finals wordt onderdeel van het NKnl. Het NKnl is een uniek concept in Nederland waarbij Nationale Kampioenschappen van meerdere sporten in dezelfde stad en hetzelfde weekend plaatsvinden.

Lees meer

Omikron gooit de binnensport op slot

Op zaterdag 18 december is tijdens de persconferentie een harde lockdown aangekondigd. Tot en met minstens 14 januari gaat Nederland op slot, zo ook de binnensport. De maatregelen gaan in op zondag 19 december om 05.00.

Lees meer

Verlengde avondlockdown vraagt om meer geduld

Tijdens de persconferentie van dinsdag 14 december is aangekondigd dat de huidige maatregelen tegen het coronavirus, waaronder de 'avondlockdown', met 4 weken verlengd zullen worden. Met de verlenging van de maatregelen wordt het geduld van alle (gym)sportliefhebbers wederom op de proef gesteld.

Lees meer

Een veilige omgeving voor iedereen

De gevolgen van de coronacrisis zijn ook voelbaar in de gymsport. Daar waar iedereen probeert vanuit zijn eigen overtuiging het juiste te doen, lopen we tegen verscherping van tegenstelling aan, die resulteren in spanning. En dat terwijl wij allemaal eenzelfde passie delen, namelijk de gymsport. Met dit bericht roepen wij alle gymclubs, trainers-coaches, assistenten, juryleden, vrijwilligers en andere betrokken op om bij te dragen aan een veilige en plezierige sportomgeving voor iedereen.

Lees meer

Gerben Wiersma stopt als bondscoach turnen dames

Gerben Wiersma stopt per direct als bondscoach van het Nederlands vrouwen turnteam. Wiersma is sinds 2008 in dienst van de KNGU, waarvan de laatste acht jaar als bondscoach. De taken van Wiersma zullen tot aan de Spelen van Tokio worden overgenomen door Bram van Bokhoven, die op dit moment ook bondscoach van het herenteam is. Van Bokhoven is al sinds 2006 werkzaam bij de KNGU.

Lees meer

Streep door wedstrijdseizoen 2020-2021

Met pijn in het hart is besloten om een streep te zetten door het officiële wedstrijdseizoen 2020-2021. De ontwikkelingen rondom het coronavirus houden ons nog altijd allemaal in de greep en op korte termijn is er helaas geen zicht op versoepelingen. Lees hier het bericht.

Lees meer

Nieuw opleidingsmodel

De (door)ontwikkeling van trainers en coaches staat bij de KNGU hoog op de agenda. De ambitie is om de huidige opleidingen beter aan te laten sluiten bij de wensen en behoeften van sporters, trainers/coaches, juryleden, clubs én de huidige tijdsgeest. Samen met alle betrokkenen is daarom een nieuw opleidingsmodel ontwikkeld, dat vanaf januari 2021 getest wordt. Er zal worden gestart met de uitrol van de niveau-3 opleiding gymnastiek.

Lees meer

Onze missie is om het niet meer te laten gebeuren

Het moest een jaar worden van sportplezier en van de Olympische Spelen. Tot corona de wereld compleet lam legde en het dossier grensoverschrijdend gedrag werd aangelegd. Marieke van der Plas blikt samen met Mark Meijer aan de hand van headlines uit het nieuws terug op een zeer bewogen 2020.

Lees meer

Word jij bondsraadslid?

Vanaf nu kunnen KNGU-leden zich kandidaat stellen als toekomstig lid van de bondsraad. Wil jij helpen bouwen aan de verdere professionalisering van de gymsport? Heb je interesse in een rol als toezichthouder en affiniteit met strategische vraagstukken? Dan past een rol als bondsraadslid misschien wel bij jou.

Lees meer

Waardeer de jury!

Nagenoeg iedere club heeft te maken met wedstrijden en activiteiten waarbij juryleden worden ingezet. Deze juryleden hebben een cruciale rol in het waarderen en beoordelen van sporters.

Lees meer

Jumpsquare Group nieuwe partner KNGU

Jumpsquare Group verbindt zich vanaf nu aan de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). De Europese marktleider op het gebied van indoor trampolineparken en de sportbond slaan de handen ineen om trampoline-plezier te bevorderen én veilig springen verder onder de aandacht te brengen.

Lees meer