Aimee Boorman toegevoegd aan coachstaf WK turnen

Technisch directeur Mark Meijer is voor het WK turnen in Japan tot overeenstemming gekomen met Aimee Boorman. Zij is toegevoegd aan de coachstaf en zal de turnsters Elze Geurts, Vera van Pol, Sanna Veerman en Naomi Visser begeleiden.

Mark Meijer: ‚ÄėIk wilde graag kennis, ervaring en een dame toevoegen aan de staf. Ik ben blij dat Aimee meegaat naar Japan.‚Äô De technisch directeur gaf al eerder aan dat de intenties er zijn om de samenwerking voort te zetten, maar dat het nog niet is gelukt om voor een langere tijd een afspraak te maken. Voor dit WK is het voor Aimee helaas niet mogelijk om eerst naar Nederland te reizen, zij vliegt vanuit Amerika direct naar Japan.

Aimee Boorman maakte al eerder deel uit van de Nederlandse coachstaf. Van april 2021 tot en met de Spelen in Tokio was zij assistent bondscoach van de dames samen met José van der Veen.

Begeleidingsteam
Met de komst van Aimee Boorman is het begeleidingsteam voor dit WK compleet. Het volledige begeleidingsteam bestaat naast Aimee uit Bram van Bokhoven (bondscoach heren), Dirk van Meldert en Marcel Kleuskens (beiden hoofdcoaches heren), Mark Keizer en Tjeerd Tjeerdsma (beiden fysiotherapeut) en Mark Meijer (technisch directeur).

Overige informatie
De coronaregels zijn in Japan verder aangescherpt. Voor de hele equipe, atleten en staf, is een visum nodig. Deze zijn in aanvraag. Het eerdere bericht over de samenstelling van de selectie vind je hier. De wereldkampioenschappen vinden plaats van 18 tot en met 24 oktober in Kitakyushu (Japan). De vertrekdatum van de equipe is dinsdag 12 oktober. Op de site van de FIG vind je meer informatie over het event.