Denk je mee over de toekomst van de gymsporten?

Met het bestaande wedstijdaanbod bedienen we als KNGU een deel van onze jonge leden, maar voor ons is het vooral belangrijk dat elke (jonge) sporter plezier beleeft aan zijn of haar sport!

Met name voor kinderen is het belangrijk om te spelen, om verschillende (gym)sporten uit te proberen en om zichzelf te ontwikkelen op motorisch en sportief gebied. De KNGU is daarom een project gestart om te inventariseren hoe het aanbod aan wedstrijden en het recreatieve aanbod aan activiteiten er uit ziet. We kijken daarbij naar het aanbod in Nederland, we inventariseren wat we kunnen leren vanuit andere sporten en welke inspirerende buitenlandse voorbeelden er zijn.

Naast de inventarisatie gaat er begin mei een kwalitatief marktonderzoek van start, waarbij we in gesprek gaan met kinderen, jongeren en ouders. We richten ons op wedstrijdsporters, op recreatieve sporters en op ouders van kinderen die een gymsport beoefenen of die zich aan het oriënteren zijn op een sport voor hun kind(eren). Voor ons is de mening van onze doelgroepen goud waard, dus geef je nu op voor het onderzoek en ga met ons in gesprek. We willen graag van je weten hoe je jouw sport of de sport van je kind(eren) ervaart en wat je wensen en behoeften zijn voor de toekomst.

De uitkomsten van het onderzoek en het gehele project geven de KNGU concrete handvatten om het bestaande aanbod te verbeteren en om eventueel nieuw aanbod te ontwikkelen.

Wil je meedoen aan het onderzoek of weet je iemand voor wie dit interessant is, geef je dan nu op. Meer informatie over het onderzoek vind je hier.