Gerben Wiersma stopt als bondscoach turnen dames

Gerben Wiersma stopt per direct als bondscoach van het Nederlands vrouwen turnteam. Wiersma is sinds 2008 in dienst van de KNGU, waarvan de laatste acht jaar als bondscoach. De taken van Wiersma zullen tot aan de Spelen van Tokio worden overgenomen door Bram van Bokhoven, die op dit moment ook bondscoach van het herenteam is. Van Bokhoven is al sinds 2006 werkzaam bij de KNGU.  

Gerben Wiersma licht toe: Voor het besluit om te stoppen heb ik verschillende redenen. Mijn afwegingen zijn zowel professioneel als persoonlijk van aardDe afgelopen periode heb ik mijzelf een aantal vragen gesteld die betrekking hebben op mijn rol en verantwoordelijkheden als bondscoach. Ik heb gekeken waar we nu staan: het grootste deel van de olympische voorbereiding is afgerond, en ook de route richting de Olympische Spelen in 2024 is uitgestippeld. Daarnaast keek ik naar mijn eigen rol. Het leiding geven aan een olympisch team vraagt een kritische en professionele houding. Als geen ander weet ik wat er nodig is. De overtuiging, het enthousiasme, de toewijding en de energie die ik als bondscoach van anderen vraag, eis ik ook van mezelf. Nu ik constateer dat ik niet meer voor de volle 100% kan leveren, om welke reden dan ook, doe ik niet alleen hen tekort, maar ook de sport en natuurlijk mezelf. 

Technisch directeur Mark Meijer: ‘We respecteren het besluit van Gerben; de afweging en het besluit van Gerben is er een zoals je van een bondscoach mag verwachten. Er is binnen de KNGU en het bestuur veel waardering voor zijn inzet en voor zijn grote verdiensten voor de sport. Met het vertrek van Gerben kies ik ervoor om voorlopig geen nieuwe bondscoach turnen dames aan te stellen en Bram van Bokhoven tot en met de Spelen aan te stellen als interim bondscoach turnen. 

Lees hier het statement dat Gerben Wiersma gaf tijdens de persupdate.