Juryopleidingen 2024

Na elke olympische cyclus wordt het wedstrijd- en oefenstofsysteem zorgvuldig geëvalueerd. Dit brengt veranderingen met zich mee. Het doorontwikkelde wedstrijd- en oefenstofsysteem geldt vanaf seizoen 2025-2026. Dat lijkt nog ver weg maar heeft gevolgen voor 2024 op het gebied van juryleden werven. In dit artikel lees je daar meer over. 

Door de veranderingen in het wedstrijd- en oefenstofsysteem, worden in 2025 alleen opleidingen aangeboden voor juryleden met een brevet op dat moment. Tijdens de opleiding wordt een jurylid meegenomen in alle veranderingen, zodat zij kunnen blijven jureren. Na iedere olympische cyclus vervalt namelijk het huidige jurybrevet.  

In 2025 gaan er dus geen juryopleidingen van start voor geïnteresseerden die jurylid willen worden¹. Dit geldt voor de olympische disciplines: 

  • Acrobatische gymnastiek 
  • Ritmische gymnastiek 
  • Trampolinespringen 
  • Turnen dames 
  • Turnen heren 

Uiteraard begrijpen wij dat deze veranderingen enige uitdaging met zich meebrengt. Toch willen wij je vragen om je voor te bereiden op deze transitie en actief juryleden te werven die in 2024 willen starten met de juryopleiding. De meeste opleidingen gaan van start in de eerste maanden van 2024 en in het najaar². Alle informatie over jury worden vind je op deze pagina. Het is tevens van groot belang om iedereen aan te moedigen in 2025 hun brevet te verlengen, zodat we kunnen blijven rekenen op voldoende gekwalificeerde juryleden om wedstrijden te organiseren in de nieuwe cyclus. Op het moment dat de brevetverlengingen in orde zijn, zal je hier bericht over ontvangen. Je kan je dan via de DG Academy agenda inschrijven.

Mochten er vragen zijn of behoefte aan verdere toelichting, aarzel dan niet om contact op te nemen met het serviceteam van de KNGU. Contactgegevens vind je op deze pagina 

  1. Als het doorvoeren van de wijzigingen sneller gaat dan verwacht, starten de juryopleidingen mogelijk eind 2025 weer. 
  2. Er kan een uitzondering worden gemaakt voor korte opleidingen en zelfstandige opleidingen.