Naomi Visser in olympische meerkamp­finale

Foto: BSR Agency

De Nederlandse turnsters hebben tijdens de kwalificatiedag op de Olympische Spelen één finale weten te bereiken. Naomi Visser plaatste zich als 17e voor de meerkampfinale van donderdag 1 augustus. Sanne Wevers kwam helaas net tekort voor de toestelfinale balk, maar mag als eerste reserve nog hopen op eventuele deelname op maandag 5 augustus.

Het Nederlandse damesturnteam, dat in Parijs bestaat uit Sanna Veerman, Naomi Visser, Tisha Volleman, Lieke Wevers en Sanne Wevers, kwam in actie tijdens de derde subdivisie van de kwalificatiedag.

Het Nederlandse team begon grillig op Vloer met een paar missers, maar noteerde vervolgens stabiele scores op sprong, brug en balk. Helaas bleek TeamNL net aan de verkeerde kant van de scores te zitten: Sanne Wevers viel met een negende score net buiten de vereiste top-8 op balk en ook Lieke Wevers (tweede reserve op de meerkamp, behalve als er iemand uit de VS, Italië, Japan of Brazilië uitvalt) en Sanna Veerman (derde reserve op brug) zitten in de wachtkamer. De teamfinale werd met een 9e plek net gemist.

Meerkampfinale Visser
Naomi Visser zette op de meerkamp een puntentotaal van 53,032 neer, goed voor de 21e plaats én een plek in de meerkampfinale van donderdag 1 augustus. Daarmee komt het aantal olympische finales bij het Nederlandse turnen in Parijs op vier uit. De mannen sleepten een dag eerder al drie finales binnen. Casimir Schmidt en Frank Rijken turnen op woensdag 31 augustus in de meerkampfinale en specialist Loran de Munck doet op zaterdag 3 augustus een gooi naar de medailles in de toestelfinale voltige.

Bekijk het programma

Gerelateerd

Drie olympische finales voor Nederlandse turnheren

De Nederlandse turners hebben tijdens de kwalificatiedag op de Olympische Spelen drie finales weten te bereiken. Casimir Schmidt en Frank Rijken plaatsten zich als respectievelijk 17e en 22e voor de meerkampfinale van woensdag 31 juli. Loran de Munck staat op zaterdag 3 augustus in de toestelfinale voltige.

Lees meer

Alle artikelen