Showsport

De term ‘showsport’ wordt al jaren gebruikt binnen onze gymsport. Een unieke vorm van bewegen, waarbij je zonder wedstrijdelement en regels kan laten zien wat je kan en geleerd hebt. Het showelement en mensen letterlijk een podium bieden zijn belangrijke uitgangspunten. Daarnaast staan plezier, samen & creativiteit centraal.

Heb jij wel eens een show/demonstratie gezien? Denk bijvoorbeeld aan een (twee)jaarlijkse show, jubileumoptreden of een demonstratie tijdens een wedstrijd. Of heb je er zelfs aan deelgenomen? Een veelvoorkomende misvatting is dat het opzetten van een show veel werk is. Dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Geef jij wel eens een met je sporters een show of zou je dat graag willen, maar weet je niet waar te beginnen? Aan de hand van de beschikbare diensten, producten en evenementen kan je heel laagdrempelig van start gaan met showsport binnen je eigen groep of club, van een showtje in je eigen gymzaal tot een demonstratie op een (inter)nationaal podium.

DG The Box

Wereld Gymnaestrada

Your Stage

Workshop demo maken

Dance2

"Showsport zorgt voor extra dimensie binnen de vereniging"

Meer weten over showsport? In het magazine DG The Connection #1 van 2023 lees je het verhaal van SV Hirundo uit Lage Zwaluwe.