Financiële ondersteuning

We hebben hieronder alle relevante informatie rondom financiën voor je verzameld om zo goed mogelijk de gymclub te kunnen blijven besturen. De onderwerpen zijn ingedeeld in thema’s. Door op het thema hieronder te klikken vind je meer informatie over het onderwerp.

Mis je documenten of heb je tips? Laat het dan weten via [email protected].

Thema's

Energiecrisis

De stijgende gas- en energieprijzen zorgen voor grote uitdagingen bij gymclubs. De ontwikkelingen zetten de sport financieel onder druk. Op deze pagina vind je hier meer informatie over.

Kansen met het Sportakkoord

Als gymclub heb je te maken met uitdagingen. Het Lokaal Sportakkoord helpt om je club toekomstbestendig te houden.

Betaalde arbeid en vrijwilligerswerk

De meest voorkomende vormen van werkgeverschap bij sportclubs op een rijtje zoals de vrijwilligersvergoeding, inhuren van ZZP’ers, personeel in loondienst of via sportservicebureaus.

Belastingplicht voor clubs

Een club kan een belastingplicht hebben. Maar belastingplichtig zijn betekent nog niet dat je ook daadwerkelijk belasting moet betalen!

Inkomsten genereren voor je club

Fondswerving is een belangrijkste inkomstenbron voor veel clubs, en er zijn veel initiatieven waar je als club mee aan de slag kan voor extra financiële middelen.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met turnen of een andere sportieve of creatieve activiteit.

Statiegeld sparen

Sinds de invoering van statiegeld op kleine plastic flessen kunnen sportclubs zich aanmelden als innamepunt. De opbrengst die sportclubs hiermee ophalen mogen zij in de eigen club steken. Al bijna 3.000 sportclubs zijn innamepunt en sommigen sparen zelfs meer dan € 2.000,- per jaar!

Model sponsor­overeenkomst

Heb je een sponsor voor de club binnen gehaald en wil je de gemaakte afspraken vastleggen? Maak gebruik van de modelovereenkomst van SponsorVisie. Zo weet je dat je geen belangrijke onderdelen mist in je overeenkomst.

Rabo ClubSupport

Wil je de club verduurzamen, meer sponsors werven of een veilig sportklimaat creëren? Elke gymclub heeft zijn eigen doelen en ambities. Met de verenigingsondersteuning van Rabo ClubSupport wordt ondersteuning op maat geboden om samen de ambities van de club waar te maken.

De Grote Clubactie

Wie kent het niet? In je trainingspak van de club langs de deuren met jouw lotenboekje of vanaf de bank door een whatsapp bericht met betaallink. Gemiddeld levert De Grote Clubactie zo'n € 3.621,- op per club als je mee doet. Doet jouw club in september mee?

BOSA-regeling

De subsidieregeling Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA) is bedoeld voor amateursportorganisaties. De subsidie kan worden aangevraagd voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties én aanschaf van sportmaterialen.