Bart Deurloo keert terug als turner

Bart Deurloo kondigt zijn terugkeer aan als turner. Na zijn afscheid als actieve turner begin februari, waarna hij als coach aan de slag is gegaan voor het Nederlandse mannenteam, heeft hij besloten om weer te gaan turnen. Bart streeft ernaar om een plek te veroveren in de Nederlandse selectie voor de wereldkampioenschappen in Antwerpen dit jaar.

Gemotiveerd door uitdagingen
Bart bleef naast het coachen zelf trainen, en merkte dat het toch weer begon te kriebelen. Hij voelde dat het te vroeg was om te stoppen en miste de fysieke en mentale uitdaging. Bondscoach Dirk van Meldert en Jeroen van Leeuwen reageerden positief op zijn besluit.

Voordat hij zich volledig richt op zijn comeback als turner, zal Deurloo nog tot aan DG The Finals eind juni actief blijven als coach. Daarna sluit hij aan bij het centrale trainingsprogramma van de nationale selectie en zal hij zich volledig richten op zijn eigen turncarrière. Het doel? Kwalificeren voor de WK, waarbij het Nederlandse mannenteam strijdt om een ticket voor de Olympische Spelen. Bondscoach ziet met de terugkeer van Bart de kansen op dit teamticket stijgen.

"Een goede, fitte Bart Deurloo maakt onze kans wel groter” Bondscoach Dirk van Meldert

Na het vertrek van Deurloo zal bondscoach Van Meldert de turners in Rotterdam begeleiden op weg naar de WK. De Nederlandse turnbond zal na de WK op zoek gaan naar een nieuwe trainer om de vrijgekomen positie in te vullen.