Naomi Visser knap 10e in meerkamp­finale

Foto: BSR Agency

Naomi Visser heeft haar meerkampfinale op de Olympische Spelen van Parijs afgesloten met een prachtige 10e plaats. Na haar rondgang langs de vier toestellen kwam ze tot een puntentotaal van 53,965. Daarmee eindigde ze als derde turnster uit Europa.

Visser, die haar debuut maakte op de Olympische Spelen, had zich als enige Nederlandse geplaatst voor de meerkampfinale. Lieke Wevers stond 2e reserve, maar werd niet opgeroepen. Visser begon op het toestel balk en startte met een stabiele oefening: 13,333. Op vloer kreeg ze de handen van het publiek op elkaar met haar muziekkeuze voor de Franse evergreen ‘Voila’ (13,400). Haar sprong was netjes (12,966), maar op haar favoriete toestel brug kon Visser echt laten zien wat ze waard is. Ze sloot de meerkamp af met een topscore van 14,266, waarmee ze op brug slechts een handjevol turnsters voor zich moest dulden in de meerkampfinale.

Visser had zich als 17e gekwalificeerd voor de finale met een score van 53,032 en verbeterde zich tijdens de meerkampfinale dus met bijna een punt.

Finale De Munck
Nederland is nog niet klaar op het olympisch turntoernooi. Op zaterdag 3 augustus doet Loran de Munck een gooi naar de medailles tijdens de toestelfinale voltige. Ook Sanna Veerman (3e reserve op brug) en Sanne Wevers (1e reserve op balk) mogen nog hopen, maar dan moeten er wel turnsters uitvallen.

Bekijk het programma

Gerelateerd

Schmidt en Rijken trots na meerkamp­finale

De Nederlandse turners Casimir Schmidt en Frank Rijken hebben hun olympisch toernooi afgesloten met een respectievelijk 13e en 22e plaats in de meerkampfinale. Daarmee verbeterde Schmidt de beste klassering ooit van een Nederlandse turner op de Olympische Spelen. Tijdens de Spelen van Rio in 2016 zette Bart Deurloo met een 15e plaats op de meerkamp de beste klassering tot dan toe neer.

Lees meer

Naomi Visser in olympische meerkamp­finale

De Nederlandse turnsters hebben tijdens de kwalificatiedag op de Olympische Spelen één finale weten te bereiken. Naomi Visser plaatste zich als 17e voor de meerkampfinale van donderdag 1 augustus. Sanne Wevers kwam helaas net tekort voor de toestelfinale balk, maar mag als eerste reserve nog hopen op eventuele deelname op maandag 5 augustus.

Lees meer

Drie olympische finales voor Nederlandse turnheren

De Nederlandse turners hebben tijdens de kwalificatiedag op de Olympische Spelen drie finales weten te bereiken. Casimir Schmidt en Frank Rijken plaatsten zich als respectievelijk 17e en 22e voor de meerkampfinale van woensdag 31 juli. Loran de Munck staat op zaterdag 3 augustus in de toestelfinale voltige.

Lees meer

Alle artikelen